.

NEXT STATION : LONDON

17 Haziran 2010

Tarihin ve Modernizmin Birleşimi: "Glasgow"

İskoçya'nın en büyük şehri Glasgow, Birleşik Krallığında en büyük nüfusuna sahip üçüncü şehri. Genelde sanayi alanında yatırımların çokça yapıldığı bu şehri tarihin ve modernizmin birleşimi olarak tanımlıyorum ben.Bayanlar, baylar; karşınızda Glasgow :)

SECC(Scottish Exhibition&Conference Center) ki burası bütün büyük showların(Lady Gaga-Rihanna...) yapıldığı arena. Princess Square hayatımda gördüğüm en sevimli avm lerden birisi. BBC Scotland yayın binası da İskoçya'nın Glasgow kentinde...


Ne çok tarihi, ne çok modern, hoş bir şehir Glasgow...


University of Glasgow dünyada en iyi eğitim veren ilk 500 üniversite arasında. Buchanan Street ise Glasgow'un şehir merkezi.Hatta ve hatta Glasgow'da ikamet ettiğim otelde adını burdan alıyor(Buchanan Hotel). Ucuz, merkezi ve rahat :)


Glasgow Katedrali ülkenin en büyüklerinden...Tam da ayin sırasında girmemiz sebebiyle Papaz tarafından sadece yirmi dakikalık gezi hakkına sahip olabildik.


Veee Glasgow'a gitmek için en büyük sebep nedir derseniz; Transport Müzesi derim. Tarihten günümüze binbir teknoloji arabalar,trenler,karavanlar vb... araçlar bu müzede. Harry Potter'ın uçtuğu araba bile burda yahu, hatta baykuşu Hadwick'de içinde :)


Glasgow'u görmek için olağanüstü planlar yapmayın. Mutlaka görülmesi gereken bir yer değil ama Edinburgh'a, ya da İngiltere'ye geldiğinizde ekstradan vaktiniz kalırsa tercihiniz olsun. Görmedim de demeyin hani... :)

People's Palace: free
Transport Museum: free
Glasgow Cathedral: free
Buchanan Hotel(1 gece): 29 pound
Glasgow Science Centre: 8 pound
Citysightseeing tur: 8 pound
Aberdeen-Glasgow Megabus roundtrip: 16 pound (Erken alınırsa çok daha ucuz)

Birleşik krallıkta bulabileceğiniz en ucuz şehirlerarası otobüs sitesi http://www.megabus.co.uk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder