.

NEXT STATION : LONDON

10 Haziran 2010

OX-ford


Oxfooooord, Oxford :) Bu memleketin logosu ne biliyor musunuz? Bir ÖKÜZ...Şaka değil şehrin OX diye başlamasından geliyor...(OX İngilizce de öküz demek; bilmeyenler için:) )Ama ford nerden geliyor hala bir fikrimiz yok...Gitmeden önce nerede yenir dışında hiçbir araştırma yapmadığım bu şehre sabah 10:22 treniyle Londra'dan hareket ettim...Ben gezerken kendimi zora sokmayı hiç hiç sevmem o yüzden bilmediğim bir şehre iner inmez atlarım CitySightSeeing otobüsüne...Bu turlar zaten şehirde görülmesi gereken her yere canlı rehberler eşliğinde sizi götürüyor.Sizi hem jeodezi mühendisi olmaktan kurtarıyor,hem de inanın daha hesaplı bir seyahat geçirmenize yardımcı oluyor.Neyse...Neler öğrendik?Nerelere gittik bir bakalım? :)

--->Şehir tamamıyle üniversiteden oluştuğundan birçok kolej bütün şehri kaplamış durumda.Fakülteler dört bir yana dağılmış.Şehri ayakta tutan şey de üniversite zaten...Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık diyen İbo'nun ardından şunu demeliyim ki Oxford İstanbul'da da yok. :)
---Bisiklet sayısı araba sayısından çok çok daha fazla bu şehirde...Az enerji çok iş prensibi benimsenmiş.
---Alice Harikalar Diyarındanın doğduğu yer.(Fotodaki kırmızı tükan: Alice'in Shopu) :))
---Christ Church bu şehrin en çok ziyaretçi alan yapısı.Çünkü Harry Potter'ın ilk iki filminin yemekhane sahneleri burada çekilmiş. Aynı zamanda Alice in Wonderland için de bazı mekanlar kullanılmış.
---Harry Potter'ın yemek salonunda dikkati çeken en İLGİNÇ şey ise Thomas Strange'in strange(tuhaf) tablosu. LCD ekran gibi neresinden bakarsanız bakın gözü gözünüzün içine bakıyor. vs...vs...


Çok fazla da uzatmak istemiyorum aslında.Sonuç olarak bana göre Oxford; böyle hayatta mutlaka ama mutlaka gitmeniz gereken bir yer değil ama niye gitmeyelim dimi?Gidin gidin ya...Ama kahvaltı yapmadan gidin ki Patisserie Valerie'nin mucize Tereyağlı Kruvasan ve tuna club melt sandviçini tadabilesiniz...

Sweatshirt: 19.99 pound
CitySightSeeing: 10.50 pound
Christ Church: 4.50 pound
Kruvasan: 1.90 pound
Sandwich: 7.75 pound :)
London-Oxford Train Roundtrip: 8 pound

2 yorum:

  1. yaaaa 4 sene önce gezmiştim Oxford'u ve şu an çok hatırlıyo olmasam da oraya bayılmıştımmm! Az bi kısmını gezmiş olabilir misin Ahmeeet, hayallerim yıkılcak yoksa :))

    YanıtlaSil
  2. :))) Yahu Citysightseeing otobüsünün götürdüğü her yere gittim ama az resim yayınlamışım sanırım acemiliğime gelmiş ececan...Yoksa hala çok güzel...Hayallerini yıkma ;)

    YanıtlaSil