.

NEXT STATION : LONDON

13 Aralık 2010

"Body Worlds" İçimizde İçimizde

Aslında Next Station için San Diego yazmıştım ama Body Worlds'ün İstanbul'daki son günleri olduğu için biraz torpil geçeyim dedim kendisine.Aylardır kurduğumuz cümleydi:" Evet yaaa! Gidelim bu haftasonu" ve nihayet bir hafta sonu nasip oldu. İlk tavsiye: HAFTASONU GİTMEYİN! Aksi takdirde bir saate yakın sıra bekleyebilirsiniz. Beklerken de aşağıdaki gibi tırsak tırsak fotolar çekilir durursunuz. Ama tırsacak bişe yok. 3-5 yaşındaki çocuklar oynaya oynaya dolaşıyorlar içeride. Body Worlds göründüğünden daha eğlenceli ama bir o kadar da gerçek!


Body Worlds nedir hacı derseniz , plastinasyon yoluyla dönüştürülmüş 200'ü aşkın otantik insan örneğiyle (bedenlerini tıp dünyasına bağışlayan insanlar), insan bedeninin formunu, güzelliğini, işlevini ve potansiyelini anlatan,dünyada bugüne kadar 30 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken enteresan bir sergi. Tam sayı olmasa da İstanbul'a yaklaşık 25 tanesi getirilmiş. Salona girdiğinizde sol tarafta bir oda hazırlanmış ki bu odanın girişinde: etkilenecekseniz es geçiniz tarzı bir uyarı var, çünkü bu oda, cenin dünyasını hafta hafta gözler önüne seriyor.

Body Worlds'e giderken sizlere vereceğim ikinci tavsiye: yanınıza bir doktor ya da iki üç sınıf geçmiş bir tıp öğrencisi almanız. Aksi takdirde hepsi size aynı gelecektir.

Aşağıdaki çalışma vücuttaki her bir parçanın tek tek iplerle demir parmaklıklara asılması sonucu ortaya çıkmış.

Bu arada fotoğraf çekmek içeride kesinlikle yasak ama tabiki biz Türklüğümüzü yine yeniden göstererek ve yasak çiğnenmek için vardır mantığıyla hareket ederek bir iki poz çektik.Taa ki sergiyi gezen kadıncağızlardan birinin: "Fotoğraf çekmek yasak, öyle olsa biz de çekeriz herhalde" şeklinde çemkirdiği o ana kadar.

Aşağıdaki örnek tam üç sene de hazırlanmış. Bu bilgiyi serginin çıkışında yer alan altı dakikalık videoda öğrendik ki bu video aynı zamanda "Plastinasyon" ne demek onu anlatıyor.


Bu da Zürafa işte, hepimizin bildiği. Anlamak için tıp öğrencisi olmaya gerek yok yani :)

Body Worlds Karaköy'de Antrepo-3 de sergileniyor.Tophane'nin o civarlarda. Bu ay sonu da sergi İstanbul'a veda ediyor. Elinizi çabuk tutun derim.

Body Worlds ekibi

Body Worlds Öğrenci Bilet: 19TL
Body Worlds Yetişkin Bilet: 22 TL

Grup indirimleri var ama hiç o işlere girmeyin. Kredi kartıyla da ödeme yapılıyor. Biletleri biletixden de alabilirsiniz, içerdeki gişelerden de.Değişen birşey yok yani fiyat olarak.Ama zaman olarak birazcık fark edebilir.

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi için: http://bodyworlds-istanbul.com/
Biletix'den bilet satın almak için: http://www.biletix.com/static.htm?page=sp41

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder