.

NEXT STATION : LONDON

5 Mayıs 2011

Lights, Action, Hollywood !

Küçüklükten beri bana en ulaşılmaz gelen şeydi Hollywood. Ama peşinden gidecek cesaretiniz varsa, bütün hayalleriniz gerçek olabilir bu hayatta. Bir süre önceye kadar Hollywood'un Amerika'da sadece plakalarla, dağın birine yazılmış bir yazı olduğunu düşünürdüm. Olay pek de sandığım gibi değilmiş. Hollywood, Amerikan Film Endüstri'sinin kalbinin attığı ve sokakta yürüyen herkesin kendisi star sandığı, star sanmayanların her an keşfedilmeyi beklediği Los Angeles'ın küçük bir semti. Bu da o meşhur "Hollywood Sign".

Uzun yıllardan beri memleketim Trabzon'un Boztepe'sinde de "Trabzon Sign" var ama sanırım ulaşılabilirliği kolay olduğundan pek de etkilemiyor beni. Yüzüklerin Efendisi'nin yeni bir filminde gösterilirse belki etkiler. :P



Veee Hollywood diyince akla ilk gelen mekan: Kodak Theatre. Meşhuuuuuur Oscar Ödül Törenleri'nin yapıldığı yer. 14 dolarlık bir ücretle bir rehber eşliğinde yarım saatlik bir turla içeriyi gezebiliyorsunuz. Tabi fotoğraf çekmek yasak olduğundan dışıyla idare etmek durumundasınız. Özetle: ihtişam o biçim.



Kodak Theatre Hollywood Bulvarı'nın üzerinde yer alıyor. Her gün binlerce turist tarafından ziyaret edildiğinden dolayıdır ki özgüven sahibi insanlar bahşiş karşılığında girdikleri film karakterlerinin kılıklarıyla geçimlerini sağlıyorlar. Objektifime takılanlar:



Bayağı uzun bir bulvar bu Hollywood Bulvarı. En büyük özelliği ise dünyaya mâl olmuş bütün Tv, film yıldızları, şarkıcılar, çizgi film karakterleri vb...starların isimlerinin yazılı olduğu yıldızlar, kaldırımlardaki yerini almış. Geçenler de aldığım habere göre en son Penelope Cruz'un adı eklenmiş bu yıldızlar kervanına. Birçok yıldız da hala boş olarak bekletilmekte. Yıldızlar arasında en özel yere sahip olanı ise "Muhammed Ali". Onun ki yerde değil, özel bir camekanın içinde duvarda asılı şekilde Kodak Tiyatrosunun içinde sergilenmekte. Canlı Para'da çıkabilir bu soru, bilin istedim.



Hemen Kodak Tiyatrosu'nun yanında yer alıyor: "Grauman's Chinese Theatre". Dünya starlarının el ve ayak izlerinin yer aldığı tiyatro en son Sherlock Holmes ve Iron Man'in yıldızı Robert Downey Jr.'a bir yer ayırmış.



Hollywood aynı zamanda birçok hediyelik eşya mağazası, Hard Rock Cafe, Madame Tussauds Müzesi, Guinness Rekorlar Müzesi, Ripley's Believe It or Not Müzesi, büyük, üzeri açık bir alışveriş merkezi ve onlarca gece kulübünü barındıran bir eğlence kenti. Oteller caddesi Sunset Bulvarı'na ise sadece iki sokak paralel, bilginize. :)



Kodak Theatre Giriş Ücreti: 14$
Madame Tussauds Müzesi: 25$

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder